Tietoa määräaikaishuollosta

Määräaikaishuolto on valmistajan määrittelemä laajempi kilometri- tai aikaperusteinen huolto, jota tulee noudattaa auton moitteettoman toiminnan varmistamiseksi. Huollon myötä myös käyttöluotettavuus ja ajomukavuus paranevat. 

Huollettuna auto ja sen moottori kestävät pidempään, tästä syystä auton säännöllinen määräaikaishuolto on erittäin tärkeää. Huoltojen laiminlyönnit saattavat pahimmassa tapauksessa johtaa vakavaan moottorivaurioon tai voivat aiheuttaa vaaratilanteen / ajotuntuman menetyksen – määräaikaishuollon teettämällä varmistat sujuvan matkanteon.

Yleensä määräaikaishuolto on huolto-ohjelmassa noin 3-vuoden tai 60 tkm:n välein.

Määräaikaishuolto sisältää aina moottoriöljynöljynsuodattimen ja raitisilmansuodattimen vaihdon lisäksi autonvalmistajan määrittelemät tarkastukset ja muut huoltotoimenpiteet. 

Määräaikaishuoltoon sisältyy normaalisti vuosihuoltoa enemmän vaihdettavia osia kuten erilaiset suodattimet ja sytytystulpat.

Auto tulee huoltaa säännöllisesti määräaikaishuollossa ja vuosihuollossa vuosittain.

Vuosihuolto olisi tehtävä vähintään kerran vuodessa, vaikkakin tarkemman ajankohdan määrittää valmistajan huolto-ohjelma. Uusista autoista löytyy usein huoltovälin ilmaisin esim. jakoavaimen kuva, joka ilmoittaa huollon tarpeen. Tietoa löytyy myös auton huoltokirjasta.